Usein kysytyt kysymykset videotuotannosta

Paljonko videotuotanto maksaa?

Hyvä video on sijoitus, joka maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin. Yksinkertaisesti sanottuna, hinta riippuu videon sisällöstä. Hintahaarukan alkupään tuotannot ovat usein kevyitä, asiakkaan valmiin idean pohjalta toteutettavia tuotantoja, jotka vaativat vain muutaman henkilön ryhmän kuvauspaikalle yhden tai puolikkaan päivän ajaksi. Enemmän suunnittelua vaativat ja visuaalisesti vaikuttavat kokonaisuudet vaativat enemmän henkilöitä, ja ovat täten kalliimpia. Joskus videon idea voi vaatia myös monia eri lokaatioita, joiden takia kuvaukset hoidetaan muutamana eri päivänä. Kaikkia näitä palasia yhdistelemällä räätälöidään aina asiakkaan tarpeita vastaava kokonaisuus, jonka hinta on linjassa sen sisällön ja tavoitteiden kanssa. Lähtökohta on aina tietenkin se, että video maksaa asiakkaalle itsensä moninkertaisesti takaisin! Ota rohkeasti yhteyttä niin kartoitetaan tarpeesi ja mietitään paras vaihtoehto juuri sinulle. Tapaaminen ei velvoita sinua mihinkään.

Kauanko videon tekemiseen menee aikaa?

Kevyitä, pienempiä tuotantoja voidaan tehdä jopa parissa päivässä. Enemmän ennakkosuunnittelua vaativat tuotannot toteutetaan valmiiksi 2-4 viikon aikana tuotannon alkamisesta.

Mitä videotuotantoon sisältyy?

Videotuotanto voidaan jakaa kolmeen eri vaiheeseen, jotka ovat esituotanto, tuotanto ja jälkituotanto. Esituotannossa video ideoidaan ja käsikirjoitetaan asiakkaan kanssa, kootaan siihen tarvittava tuotantoryhmä ja esiintyjät, etsitään kuvauspaikat, aikataulutetaan tuotanto ja kuvauspäivä kokonaisuudessaan, sekä hoidetaan kaikki muut kuvausjärjestelyt, kuten esimerkiksi lounas kuvauspaikalle. Tuotanto on koko prosessin lyhyin vaihe, eli kuvaukset. Yleensä koko video saadaan kuvattua yhden päivän aikana, mutta ideasta riippuen välillä saatetaan tarvita myös useampi kuvauspäivä. Jälkituotannossa video leikataan, värimääritellään, käsitellään äänet, lisätään grafiikat ja tekstitykset sekä toteutetaan videosta versioita eri kanaviin. Asiakkaalle lähetetään videosta leikkausversiot, joita kommentoidaan ja näin varmistetaan, että lopputulos on varmasti paras mahdollinen.

Miten videotuotanto voi auttaa markkinoinnissa?

Video on markkinoinnin työkaluna ylivoimainen. Kun haluat selittää tuotteen tai palvelusi ruudun välityksellä asiakkaalle, mikään ei toimi siinä paremmin kuin video. Videolla avulla voidaan herättää katsojassa tunteita ja saada kiinnostus heräämään tuotetta tai palveluasi kohtaan. Somemaailman sisältötulvassa on tärkeää, että videosi erottuu edukseen, ja juuri siinä me osaamme auttaa sinua.

Mitä hyötyä videotuotannosta on yritykselle? / Millaisia haasteita videotuotanto ratkaisee?

Video voi auttaa monissa eri haasteissa, kuten tunnettuuden kasvattamisessa, myynnin kasvattamisessa, tuotteiden ja palveluiden hahmottamisessa sekä rekrytointi ja työnantajamielikuvan parantamisessa. Kerro vain haasteesi, niin me kerromme miten voimme ratkaista sen liikkuvan kuvan avulla.

Miten paljon ihmisiä videotuotannon tekemiseen vaaditaan?

Videotuotannon toteutukseen tarvittava henkilömäärä riippuu yleensä videon sisällöstä. Pieniä tuotantoja tehdään yleensä muutaman henkilön tuotantoryhmällä ja suuremmat tuotannot vaativat enemmän henkilöitä.

Millainen on hyvä somevideo?

Hyvä somevideo herättää heti alkuun katsojan huomion ja on sopivan lyhyt, jotta katsoja jaksaa sen katsoa. (Ja katsoo jopa ehkä uudestaan!) Eri kanavat vaativat yleensä hieman erityylisiä ratkaisuja ja sen takia monesti toteutamme monia eri versioita samasta videosta. One size doesn’t fit for all! Autamme sinua parhaimman lopputuloksen saavuttamisessa ja videon julkaisussa. Varmistamme, että video löytää kohderyhmäsi ja saa heissä aikaan haluamasi reaktion. Kysy rohkeasti lisää!

Mitä asiakkaalta vaaditaan, jotta videotuotanto onnistuu?

Videotuotannon alussa kartoitamme tarpeet ja lähtökohdat sekä tavoitteet videolle asiakkaan kanssa yhdessä. Tämän jälkeen asiakas voi olla videon suunnittelussa ja toteutuksessa niin paljon mukana kuin vain haluaa. Joskus asiakkaalla tai mainostoimistolla on selkeä idea ja suunnitelmat siitä, millainen videosta on tarkoitus tulla ja meidän tehtävämme on toteuttaa se suunnitelman mukaisesti. Vahvan ideointi- ja käsikirjoitusosaamisemme ansiosta useimmiten ideoimme asiakkaalle tarpeisiin sopivan konseptin, jonka toteuttamisen hoidamme kokonaan — aina ideasta videon julkaisuun saakka. Saat kommentoida käsikirjoitusta ja videon leikkausta niin, että siitä saadaan varmasti haluttu lopputulos. Voit halutessasi myös tulla seuraamaan kuvauksia!

Millaisella videolla erotutaan kilpailijoista?

Meillä on yli 10 vuoden kokemus erilaisten brändivideoiden, rekryvideoiden, yritysesittelyvideoiden ja tv-mainosten toteuttamisesta. Ja vaikka olemme aina saaneet hyviä tuloksia aikaan, olemme huomanneet ongelman: perinteisillä videomainoksilla erottuminen on muodostunut yhä vaikeammaksi ja vaikeammaksi. Tästä syntyi ajatus merkityksellisestä sisällöstä, jota ei mielletä markkinoinniksi: markkinointiviihteestä. Brändien viihteellisestä sisällöstä. Sarjoista, joita katsoja kuluttaa mielellään kuitenkaan ajattelematta sitä mainontana. Sisällöstä, joka jää elämään ja puhututtaa kahvipöydissä. Markkinointiviihteellinen sisältö erottuu massasta, parantaa brändin tunnettuutta ja sitouttaa katsojaa. Markkinointiviihde voi olla kuitenkin muutakin kuin huumoria. Ja jos sarjat eivät ole sinun juttusi, niin meiltä onnistuu luonnollisesti myös muut videotuotannot eli saat kaikki liikkuvan kuvan palvelut saman katon alta.

Kaikki lähtee liikkeelle kuitenkin aina hyvästä ideasta, mikä tukee brändisi arvoja. Myös visuaalisesti hieno kuva, ääni, valaistus ja esiintyjä ovat toki tärkeitä asioita, mutta jos videolla ei ole sitä kuuluista punaista lankaa, niin millään näillä ei ole loppupeleissä merkitystä. Onneksi juuri nämä ovat meidän vahvuuksiamme videotuotannoissa!

Kuinka paljon voin asiakkaana vaikuttaa videon lopputulokseen?

Asiakkaana saat tietenkin vaikuttaa tietenkin videon lopputulokseen! Meidän lähtökohtana on se, että ratkaisemme videon avulla sinun haasteesi ja pyrimme sitä kautta haluttuihin tavoitteisiin. Mikään ei ole meille tärkeämpää kuin asiakastyytyväisyys ja tulokset mitä videolla saadaan aikaan. Sen takia otamme kommentteja vastaan käsikirjoituksesta ja pallotelemme ajatuksia asiakkaan kanssa. Voit halutessasi myös osallistua kuvauspäivään ja otamme kommentit avosylin vastaan myös leikkauspöydällä, missä video hiotaan valmiiksi tuotteeksi. Yhdessä saamme aina parhaan lopputuloksen aikaan.

Jos et ole aiemmin tehnyt videotuotantoja, autamme jokaisessa vaiheessa. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää.