Me

Rakkaudesta filmiin

Homma starttasi 2012 pienestä kojusta.

Alusta asti artesaanilaatua ja syvää rakkautta filmiin

Kojun toiminnan ytimessä ovat aina olleet hyvät tyypit ja hyvä henki. Pitää olla hauskaa tehdä töitä yhdessä, yhteisen intohimon äärellä. Intohimohan on tarinat! Meillä on kova tahto tuottaa brändeille markkinointiviihdettä – tarinoita jotka tuovat arvoa. Maailma tarvitsee merkityksellisiä tarinoita, ja hyvät tarinat tunnetusti jäävät elämään. Tarinoita kanssamme rakentamassa on koko Koju-joukkomme, tärkeät tiimiläiset ja laatua hiovat kykymme.

Heikki
Oinonen

Toimitusjohtaja, ohjaaja

040 825 4377
heikki@kojufilm.com

Heikki on Kojun toimitusjohtaja ja toinen perustajista. Tuotannoissa hän toimii ohjaajana, jonka tavaramerkkejä ovat vahva visuaalisuus, symmetria sekä musiikin hyödyntäminen tarinassa. Heikillä on ainutlaatuinen taito löytää asioista uusia, mielenkiintoisia puolia ja hyödyntää niitä luodessaan tarinoita tuotteiden ja palveluiden ympärille.

Heikki on innovatiivinen kotikokki, urbaani tutkimusmatkailija ja äänikirjojen suurkuluttaja. Lisäksi hän palauttaa aivojensa tehdasasetukset reissaamalla ympäri maailman.

Matias
Vihko

Kuvaaja, jälkituotantovastaava

044 301 2888
matias@kojufilm.com

Matias on Kojun toinen perustaja. Tuotannoissa hän kuvaa ja vastaa videoiden jälkituotannon teknisestä ja luovasta puolesta. Matias yhdistääkin teknologiaa sekä luovuutta mielenkiintoisella ja omintakeisella tavalla – hänen töilleen ominaista on vahva kineettinen visuaalisuus ja elokuvallinen viihteellisyys.

Matias vaeltelee mielellään luonnossa ja on ahkera sunnuntaikalastaja. Hän sekä urheilee että penkkiurheilee ja vastapainoksi on aikamoinen lukutoukka. Matiaksen ei-niin-salainen pahe on elokuvamusiikki – mitä eeppisempää sen parempi.

Jenni
Parviainen

Asiakkuuspäällikkö

050 477 7550
jenni@kojufilm.com

Jennin intohimo on myynnissä ja asiakaspalvelussa: hän suhtautuu jokaiseen asiakkaaseen lämmöllä ja aidolla auttamisenhalulla. Eniten hän syttyy siitä, kun pääsee pohtimaan yhdessä asiakkaan kanssa markkinoinnin haasteita ja löytää oikeanlaisen ratkaisun. Ei ole olemassa lukkoa, johon Jenni ei löytäisi sopivaa avainta!

Esteettisenä ihmisenä Jenni luo kauneutta ympärilleen sisustamalla kotiaan. Hän myös tarjoilee parhaat ravintolavinkit, kuluttaa ahkerasti Tampereen lenkkipolkuja ja saunoo – yleensä useita kertoja viikossa.

Katja
Ritvanen

Jälkituotantovastaava, leikkaaja

katja@kojufilm.com

Katja yhdistelee töissään nerokkaasti kekseliästä leikkausta sekä grafiikkaa ja näkee musiikin tärkeänä tarinallisena elementtinä videossa. Katjan vahva visuaalinen näkemys lisättynä tekniseen tietotaitoon on resepti, joka takaa kojumaisen huippulaadun.

Lisäksi Katja on ketterä kitaransoittaja, jatkuvasti kasvavan vinyylikokoelman omistaja ja suuri aasialaisen ruokakulttuurin ystävä.

Frans
Åkerberg

Käsikirjoittaja

Frans on ollut sisältöihminen jo pienestä pitäen, joten käsikirjoittajan ammatti oli erittäin luonteva valinta. Frans luo työkseen maailmoja ja hauskoja hahmoja, eli ihan sitä samaa mitä teki jo päiväkodissakin. Leipälajeinaan Frans pitää komediaa ja viihdettä. Viime vuosina Frans on naurattanut Suomen kansaa muun muassa Putouksen pääkäsikirjoittajana.

“Ominaisin työtapa on kerätä ympäröivästä maailmasta hauskoja ja tunnistettavia havaintoja, ja muokata niistä viihdyttäviä sisältöjä. Rakastan komediaa, koska siinä onnistumisen mittarointi on piinallisen selkeää: jos teos naurattaa, se toimii. Naurulla on valtava voima. Asiakkaiden johdattaminen sen voiman äärelle on erittäin palkitsevaa.“

Vapaa-ajalla Fransin voi löytää joko hyvän kirjan tai pastakoneen äärestä.

Kojusta vakiintuneeksi tuotantoyhtiöksi

Homma starttasi pienestä kojusta. Me firman perustajat, Heikki ja Matias, opiskelimme yhdessä filmien tekemistä. Intohimo ohjaamiseen ja kuvaamiseen oli niin suuri, että pian meillä oli visio omasta videotuotantoyhtiöstä. Jos Jeff Bezos aloitti toimintansa autotallista, meidän ensimmäinen Koju oli yhteisessä opiskelijakämpässä. Sieltä aloitimme rikastamaan asiakkaidemme liiketoimintaa. Motivaatio oli suuri, ja pian operoitiin jo kunnon toimistosta käsin.

Kojun perustajat

Heikki ja Matias

Artesaanilaatu ja rakkaus liikkuvaan kuvaan on ollut osa Kojua alusta asti

Hyvässä seurassa maailma
muuttuu paremmaksi