112 – Tehtävä Luminaryssa

Lyhytelokuva näyttelyn vetonaulaksi

Museokeskus Vapriikki tarvitsi Tampere liekeissä -näyttelyynsä videon, joka kertoo Pirkanmaan pelastuslaitoksen nykytoiminnasta. Videolle oli varattu keskeinen paikka näyttelyssä, joten asiakkaan toiveissa oli vaikuttava ja näyttävä filmi.

Kojun ratkaisu

Suunnittelimme ja käsikirjoitimme juonellisen lyhytelokuvan, jossa seurataan Pirkanmaan pelastuslaitoksen toimintaa kuvitteellisessa palotilanteessa Luminary-kerrostalossa. Lyhytelokuva suunniteltiin yhdessä Pirkanmaan pelastuslaitoksen kanssa niin, että pelastajien toiminta näyttäytyi oikeaoppisena. Lisäsimme videoon myös draamallisia mausteita, kuten koiran pelastamisen. 

Videota päästiin kuvaamaan pelastuslaitoksen kanssa eräänä alkukesän yönä. Kuvausjärjestelyt tehtiin tiiviisti pelastuslaitoksen kanssa ja tässä tapauksessa niistä tiedotettiin mm. lehdissä hämmennyksen välttämiseksi. Jo kuvaukset keräsivät kiitettävän yleisöjoukon Luminary-kerrostalon ympärille.

Tulokset

Lyhytelokuva “112 – Tehtävä Luminaryssa” on nähtävissä Museokeskus Vapriikissa osana Tampere liekeissä -näyttelyä vuoden 2023 elokuuhun saakka. Tunnelmallinen lyhytelokuva on herättänyt innostusta museovieraissa, ja filmiä tähdittävä hellyttävä koiranpentu on sulattanut etenkin lasten sydämet. Toteutimme lisäksi markkinoinnin avuksi tehokkaan teaserin elokuvasta sekä julisteen somekäyttöön. 

112 — Tehtävä Luminaryssa | Traileri

Asiakas: Museokeskus Vapriikki
Tuotanto: Koju

Ohjaajat: Kasimir Högnäs ja Heikki Oinonen
Kuvaaja: Matias Vihko
B-kamera: Saara Sundelin
Leikkaaja: Nea Myllärinen
Äänisuunnittelija: Jesse Soini
Ilmakuvaaja: Tuukka Klaus
Valaisijat: Eemi Lehto ja Saara Sundelin
Värimäärittelijä: Mikkor Parttimaa
Säveltäjä: Antti Elias Huuskonen
Jälkituotantovastaava: Katja Ritvanen
Käsikirjoittaja: Kasimir Högnäs
Asiakkuuspäällikkö: Jenni Parviainen
Tuotantopäällikkö: JP Lamminpohja
Tuottaja: Heikki Oinonen

Lisää tarinoita